Centrumkyrkan.

söndag 31 maj 2015

KOM SOM DU ÄR

Det var omkring nio-tiden på kvällen och jag befann mig med en vän ute på stan i Örebro. När vi gick där på en affärsgata fick vi se att ljuset lyste och att det befann sig en massa folk inne på stadens JC-butik. Min första tanke var att det måste vara ett särskilt nattöppet med Reapriser.  Då jag var i behov av ett par nya jeans gick vi in på butiken. Jag tittade mig omkring och fick tag i några par jeans att testa. Jag gick in i provhytten utan att märka att min vän hade försvunnit ut igen. Jag tog på mig ett par och sökte upp en kvinna i butiken som jag uppfattade som en expedit. När jag frågat om jeans satt bra tittade hon konstigt på mig varefter hon sa: ”Den här butiken är ny och slår upp portarna imorgon. Ikväll har vi invigningsfest med särskilt inbjudna och du är inte bjuden!”
Jag har svårt att med ord beskriva hur dum jag kände mig i detta ögonblick. Med mina egna byxor i liggande i provhytten och i JC:s byxor på mig tittade jag mig omkring och såg att de övriga i butiken var festklädda och minglade med ett glas i handen. Jag fick väldigt bråttom att ta mig därifrån.
Känslan av att inte vara välkommen eller passa in tror jag många kan känna igen på olika sätt. Att inte passa in i gänget, att inte räcka till, att helt enkelt inte känna sig välkommen.
Jesus säger i ett sammanhang i bibeln: ”den som kommer till mig ska jag inte visa bort”. 

Med dessa ord från Jesus vill jag understryka att du är varmt välkommen till Centrumkyrkan här i Boxholm! Oavsett bakgrund, erfarenheter och tro är du välkommen att upptäcka mer av den kristna tron tillsamman med oss! Kom som du är!Daniel Röjås
Pastor Centrumkyrkan

Stäng spelaren